← Terug

Vacature Senior Procesoperator

Senior procesoperator voor NieuWater B.V. én waterschap Vechtstromen, 36 uur

Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water
Bij NieuWater het beheer en onderhoud van de puurwaterfabriek én bij Vechtstromen de zuiveringsinstallaties en slibverwerking in de regio zo optimaal mogelijk laten functioneren. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, voldoende en veilig water. Wil jij deel uitmaken van het nieuwe team voor NieuWater B.V. en wil je daarnaast werken op zuiveringsinstallaties? Dan is dit jouw kans! Solliciteer dan direct op de functie van senior procesoperator!

Werk met betekenis en uitdaging
Als senior operator bij NieuWater ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de installaties. Je bent in staat om zelfstandig onderhouds-, kalibratie- en optimalisatiewerkzaamheden van elektrotechnische en werktuigkundige aard uit te voeren. Met het team voor Nieuwater ben je verder integraal verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van de installaties. De kerntaken zijn:

 • bedienen van installaties;
 • uitvoeren van beheer;
 • 1e-lijns onderhoud en het opvolgen van storingen;
 • in projecten participeren die gericht zijn op langjarig onderhoud en optimalisering van het proces.

Als procesoperator bij waterschap Vechtstromen zorg je ervoor dat zuiveringsinstallaties, slibverwerking en rioolgemalen goed blijven functioneren. De kerntaken hier zijn:

 • monitoren, analyseren en bijsturen van het proces;
 • signaleren van storingen en afwijkingen en het zuiveringsproces helpen verbeteren;
 • opstellen van rapportages t.b.v. procesvoortgang, incidentenformulieren en verbetervoorstellen;
 • uitvoeren van acties voor een goede procesgang en het voldoen aan alle wettelijke eisen;
 • treffen van de juiste voorbereidingen voor planmatig onderhoud en projecten en het zorg dragen voor het dagelijks onderhoud van installaties.

Je hebt voor waterschap Vechtstromen en/of NieuWater een belangrijke rol bij het oplossen van calamiteiten en storingen vanuit de storingswachtdienstorganisatie (24/7). In de regel eenmaal per vijf weken.

Het waterschapswerk voor een aantrekkelijke leefomgeving met water
Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water, willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Daarbij staan we voor grote uitdagingen door het veranderende klimaat, de eisen aan waterkwaliteit en ons streven naar duurzaamheid. We zijn expert in het zuiveren van rioolwater, het verwerken van slib en het beheren en onderhouden van bijna 4000 kilometer aan rivieren, beken en sloten. Dit alles doen we met grote betrokkenheid bij en in verbinding met onze leefomgeving. Ruim 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost-Drenthe.


NieuWater B.V. produceert vanuit Emmen ultra puur water met het effluent van de rioolwaterzuivering als grondstof. Waterschap Vechtstromen is 100% aandeelhouder van NieuWater. De zuivering van het water vindt plaats met geavanceerde technieken, achtereenvolgens: ultrafiltratie, BODAC (biologische actieve kool met zuurstofdosering), twee maal RO en tenslotte EDI. Het water wordt geleverd aan de NAM, die dit omzet in stoom (328°C en 82 Bar). Met die stoom wordt in het Schoonebeker olieveld, op grote diepte, olie vloeibaar. Het team van NieuWater bestaat uit een directeur, een bedrijfsleider en een viertal senior operators. De bedrijfsleider is de functioneel leidinggevende van de operators.

Als senior procesoperator krijg je een dienstverband bij Vechtstromen, kom je te werken in het team Zuiveren en word je in overleg part- of fulltime gedetacheerd naar NieuWater B.V. Wat het zo uniek maakt om in beide teams te werken? Dat is vooral de hoogwaardige kennis en specialistische expertise op het gebied van de allernieuwste procestechnieken.

Dankzij jou
Eerlijk, nuchter, betrouw en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Dat je voor deze vacature zelfstandig, nauwkeurig, accuraat, analytisch en een echte teamspeler bent mét technisch inzicht, is voor jou meer dan logisch. Maar verder heb je ook:

 • een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding werktuigbouwkunde en/of elektrotechniek, aangevuld met specifieke opleidingen op het gebied van waterzuivering of je bent bereid deze te volgen (moderne waterzuiveringstechnieken in het bijzonder membraantechnologie);
 • kennis en ervaring met proces- en besturingstechniek (inclusief kunnen lezen van tekeningen);
 • kennis van membraantechnieken (eventueel tijdens de inwerkperiode) en procesbesturing;
 • certificaten NEN1010 en VCA;
 • de bereidheid mee te draaien in de storingswachtdienst;
 • goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • rijbewijs B.

Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou de vrijheid en het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als senior procesoperator verdien je bij een 36-urige werkweek:

 • een salaris tussen de € 2.679 en € 3.560 (schaal 8);
 • een keuzebudget van rond de 21% van je bruto jaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in;
 • de mogelijkheid om in overleg eventueel flexibel te werken;
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding;
 • een wachtdienstvergoeding;
 • een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur;
 • een persoonlijk budget om opleidingen, cursussen en activiteiten te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid. Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 8 november 2021 via de solliciteerbutton op www.vechtstromen.nl. Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk voor waterschap Vechtstromen kun je terecht bij Pieter Hoogeveen, via (06) 21882354. Inhoudelijk voor NieuWater kun je terecht bij Gerrit Veenendaal, directeur NieuWater, via telefoonnummer (06) 51 415 058. Heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Karen Halmingh, HR adviseur (06) 29 552 024.