← Terug

Duurzaam en bedrijfszekerheid

De unieke combinatie van innovatieve technieken leidt niet alleen tot de productie van zeer zuiver water op duurzame wijze, maar ook tot een zeer hoge mate van bedrijfszekerheid. De fabriek draait sinds de start in 2010 vrijwel zonder storingen. De kwetsbare membranen zijn nog origineel.

De Ultra Puur Water fabriek maakt nauwelijks gebruik van chemicaliën door toepassen van specifieke technieken, die deels zelf ontwikkeld zijn (BODAC).

Om de betrouwbaarheid maximaal te waarborgen is de fabriek opgebouwd uit vijf identieke, parallel geschakelde zuiveringsstraten. Voor de beoogde capaciteit zijn er vier straten nodig. Er is dus altijd één straat beschikbaar voor onderhoudswerkzaamheden.

De fabriek neemt normaal gesproken effluent van de rioolwaterzuivering in. Wanneer dat om een of andere reden niet beschikbaar is kan NWTR ook oppervlaktewater gebruiken om het zuivere water te maken. In noodgevallen kan zelfs gebruik gemaakt worden van drinkwater. Tot nu toe was dat laatste gelukkig nooit nodig.

Het gehele systeem is geautomatiseerd en op afstand (van huis uit) te bedienen.